Logotyp

Nanna kommer med stryk

2019-05-02 | Böcker, Nyhet

Nanna JohanssonJag kommer med stryk är en bok om att vilja ha sex (timmars arbetsdag), att vara tredje hjulet och att bära överdådiga hattar. Galagos praktikant Ebba Sörhag ställde några frågor om boken och livet som humorproffs.

Hej Nanna! Din nya bok Jag kommer med stryk har precis kommit rykande färsk från tryckeriet. Om du skulle sälja in din bok med tre ord, vilka tre ord skulle det vara?

Kul, skoj, festlig.

Hur hänger politik och humor ihop för dig?

Jag har länge skämtat om politik, både i serieform och i radio och poddar. När det funkar bra funkar det väldigt bra, men ofta kan det kännas lite präktigt och forcerat. På sistone har jag varit mer sugen på att skoja om småskaliga saker, människor och relationer och sånt, än politik. Men det kommer väl svänga igen.

Som ”praktikanten från småstan Göteborg” är mina favoritkaraktärer i boken helt klart lantisarna som inte förstår sig på Stockholms rulltrappor och lär sig sympatigråta över Slussenbygget. Har du själv någon favoritkaraktär i boken?

Ja, jag har en enruting med texten ”Dålig på att känna in stämningen” där en person ställer sig och skedkramar ett hånglande kärlekspar. Den personen är nog min favorit i hela boken.

Vad är det minst glamourösa med att vara serietecknare?

Det mesta, i och med att jag nästan alltid jobbar hemifrån. Nittio procent av tiden sitter jag i noppriga mysbyxor och svär över osorterade skisshögar eller knäckebrödssmulor i tangentbordet.

Ibland skrikgråter jag när jag läser dina serier. Hur mycket skrattar du själv åt det du skriver och ritar?

Jag skrattar ibland om jag får till exakt rätt ansiktsuttryck på en karaktär. Mitt favoritansiktsuttryck är nog ”dumslug”, när en korkad karaktär tänker att den gör något ovanligt listigt. En annan favorit är ”klämkäck men död inombords”.

Nanna Johanssons bok Jag kommer med stryk finns i butik och på nätet NU! Spring iväg och köp den, den är både kul, skoj och festlig.

Ebba Sörhag
praktikant@ordfrontforlag.se

Foto: Tomas Lif

 


40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa