Logotyp

Nanna Johansson

(Fotograf: Tomas Lif)

”Ofta beskriver hon djupt tragiska saker och orättvisor, men hon gör det med sådan intelligens att man får en slags irriterad kärlekskänsla i magen – ett pirr bestående av hopp och äckel. … Nanna Johansson pekar fuck you åt den fåniga och ofta sjuka ojämställdheten med hela underarmen, men hon lyckas, på något sätt, att blanda vulgärt med smakfullt.” – LitteraturMagazinet

”Nanna Johansson är en skarp satiriker – hon använder själv hellre ordet samhällshumor – och en av Sveriges roligaste.” – Göteborgs-Posten

Nanna Johansson (född 1986) bor i Malmö. Hon har tidigare gett ut albumen Fulheten och Mig blir du snart kär i på Kolik förlag. 2012 utkom Välkommen till din psykos och 2013 utkom Hur man botar en feminist. Hennes serier har bland annat publicerats i Sydsvenskan, Bang, Galago, Gefle Dagblad, och Smålandsposten. Hon har även arbetat som programledare i P3-programmen Pang Prego och Tankesmedjan. Hon skriver för Nöjesguiden och har twitter.

Ladda ned högupplöst pressbild här…


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Nanna Johansson här...

Böcker


GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa