Logotyp

Nanna Johansson

(Fotograf: Tomas Lif)

”Ofta beskriver hon djupt tragiska saker och orättvisor, men hon gör det med sådan intelligens att man får en slags irriterad kärlekskänsla i magen – ett pirr bestående av hopp och äckel. … Nanna Johansson pekar fuck you åt den fåniga och ofta sjuka ojämställdheten med hela underarmen, men hon lyckas, på något sätt, att blanda vulgärt med smakfullt.” – LitteraturMagazinet

”Nanna Johansson är en skarp satiriker – hon använder själv hellre ordet samhällshumor – och en av Sveriges roligaste.” – Göteborgs-Posten

Nanna Johansson (född 1986) är serietecknare, författare och poddpersonlighet. Sedan debuten med Fulheten 2009 (Kolik förlag) har hon varit en outtröttlig satiriker och tecknare. På Galago förlag har hon givit ut bland annat Hur man botar en feminist (2013) och Naturlig skönhet (2017). 2019 är Nanna Johansson åter bokaktuell med Jag kommer med stryk.

Vid sidan av serietecknandet har hon även skrivit flera skönlitterära böcker och varit programledare för Tankesmedjan i P3 och ett av ankaren för satirpodcasten Lilla Drevet. Hon är en av deltagarna i podden SpelSekten.

För pressbilder, kontakta Sofia Olsson:
sofia.olsson@ordfrontforlag.se


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Nanna Johansson här...

Böcker


40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa