Logotyp

Mats Källblad

”Och serierutorna fylls av ett myller där tankar, dialoger, minnen och bilder glider in i varandra. Ett universum av intryck. Som en James Joyce i snapphaneland, med smörjolja under naglarna. …”Hundra år i samma klass” heter boken. Läs den för guds skull!” – Sydsvenskan

”Mats Källblad är enligt mig en av de bästa serieskaparna som finns. … Källblads teckningar är alltigenom suveränt bra, den finns en självklarhet och fantastisk närvaro rakt igenom.” – Shazam

Mats Källblad (född 1969), växte upp i Osby och är numera bosatt i Malmö. Han bokdebuterade 1995 med Garagedrömmar, som belönades med Urhunden för årets bästa svenska seriealbum och har fått två uppföljare. Han har även tecknat serien Sture Stelben i MC-folket och allåldersserien Vimmelgrind i 91:an. Utöver Urhunden har han även tilldelats Adamsonstayetten, Adam och Lotta-priset samt Unghunden.

Mats Källblad har även en blogg.

Recension av Hundra år i samma klass i Sydsvenskan.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Mats Källblad här...

Böcker


40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa