Logotyp

Mats Jonsson

(Foto: Johannes Klenell)

”Med Mats kamp säkrar Jonsson åter­igen en frontposition i det svenska serieunder som bara fortsätter att imponera. Tillsammans med Martin Kellerman är han en av våra främsta samtidsskildrare. Alla kategorier.” – Expressen

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningar, Hey Princess, Pojken i skogen, I detta satans rum och Mats kamp. Pojken i skogen belönades med Norrländska litteraturpriset och Urhunden för 2005 års bästa svenska seriealbum. Hey Princess har även givits ut i USA.

Sedan 2003 är han redaktör för Galago, och han har även medverkat med serier och texter i tidningar som Bang, Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Ordfront Magasin och Rocky. Mats Jonsson uppträder ibland även som spoken word-artist.

Senaste serieromanen, Mats kamp, gavs ut i september 2011. Samtidigt kom också en nyutgåva av indie-eposet Hey Princess. Han har även givit ut den 26-sidiga prosaboken Apburen (Orosdi-Back 2012) och barnboken Monstren i skogen (Alfabeta, 2013).

Mats Jonsson har också en blogg.

TT-Spektras intervju med Mats från hösten 2011.
Djuplodande intervju på Throw Me Away hösten 2011.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Mats Jonsson här...

Böcker


GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa