Logotyp

Mats Jonsson

(Foto: Johannes Klenell)

”Med Mats kamp säkrar Jonsson åter­igen en frontposition i det svenska serieunder som bara fortsätter att imponera. Tillsammans med Martin Kellerman är han en av våra främsta samtidsskildrare. Alla kategorier.” – Expressen

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningar, Hey Princess, Pojken i skogen, I detta satans rum och Mats kamp. Pojken i skogen belönades med Norrländska litteraturpriset och Urhunden för 2005 års bästa svenska seriealbum. Hey Princess har även givits ut i USA.

Sedan 2003 är han redaktör för Galago, och han har även medverkat med serier och texter i tidningar som Bang, Dagens Nyheter, Nöjesguiden, Ordfront Magasin och Rocky. Mats Jonsson uppträder ibland även som spoken word-artist.

Senaste serieromanen, Mats kamp, gavs ut i september 2011. Samtidigt kom också en nyutgåva av indie-eposet Hey Princess. Han har även givit ut den 26-sidiga prosaboken Apburen (Orosdi-Back 2012) och barnboken Monstren i skogen (Alfabeta, 2013).

Mats Jonsson har också en blogg.

TT-Spektras intervju med Mats från hösten 2011.
Djuplodande intervju på Throw Me Away hösten 2011.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Mats Jonsson här...

Böcker


GALAGO #129

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...

Fråga liberalen

Maila era frågor till fragaliberalen@gmail.com