Logotyp

Marjane Satrapi

(Foto: Maria Ortiz)

Marjane Satrapi föddes 1969 och växte upp i Teheran. När hon var 14 år skickades hon till Österrike, och hon har även varit bosatt i Sverige. Idag bor hon i Paris tillsammans med sin svenske man.

Satrapi, som anses vara en av världens främsta serietecknare, är även verksam som konstnär och har illustrerat flera barnböcker. Två av hennes böcker har blivit film: den animerade Persepolis (2007) – som vann juryns pris i Cannes och Oscarnominerades – och spelfilmen Kyckling med plommon (2011).

På svenska har hon utkommit med Persepolis, del 1 (2004), Persepolis, del 2 (2004), Persepolis, del 3 (2005), Persepolis, del 4 (2005) och Persepolis samlingsalbum (2006) samt Broderier (2006) och Kyckling med plommon (2008).

2015 kom den självbiografiska serieromanen Persepolis i en påkostad nyutgåva.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Marjane Satrapi här...

Böcker


GALAGO #129

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...

Fråga liberalen

Maila era frågor till fragaliberalen@gmail.com