Logotyp

Liv Strömquist

”Liv Strömquist är folkbildaren med fotnotsiver som vägrar dra i crazyhandbromsen. Hänsynslöst sträng och utan tid för diskretion förvandlar hon avancerade samhällsteorier till begripliga strippar som får ilskan att spritta av skratt.” – Aftonbladet

Liv Strömquist slog igenom med med buller och bång med succédebuten Hundra procent fett (2006) och följde upp denna med med Drift (2007). 2008 kom nästa album, Einsteins fru.

Hon är idag en av landets mest etablerade serietecknare. Man kan även höra henne i P3:s Tankesmedjan och hon har medverkat i bland annat Aftonbladet, Galago, Ordfront Magasin, Handelsnytt, Bang och DN På stan. 2009 års Liv Strömquist-kalender, Tolv tröttsamma typer, blev en stor försäljningsframgång. Kalendern för 2010 hette Månadens manshora, där varje månad är illustrerad med en serie om en känd man som utmärkt sig för lösaktighet. 2010 kom hennes album Prins Charles känsla, som blev en stor succé både bland läsare och kritiker. Serieboken Ja till Liv, utkom i september 2011, och är en ABC-bok – Strömquist-style. Liv har även gjort succé med sin föreställning Liv Strömquist tänker på dig som i januari 2014 hade urpremiär på Unga Dramaten/Elverket.

2014 gav Galago ut Livs seriebok Kunskapens frukt – som handlar om det som brukar kallas för ”det kvinnliga könsorganet”.

Recension av Kunskapens frukt i Dagens Nyheter

Se Babels intervjuer med Liv från 2014 och från hösten 2011

Intervjuer med Liv i Nyhetsmorgon och i Gomorron Sverige

Liv har även en podcast


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Liv Strömquist här...

Böcker


GALAGO #129

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...

Fråga liberalen

Maila era frågor till fragaliberalen@gmail.com