Logotyp

Joanna Hellgren

(Foto: Anna Lundell)

”Tankarna förs ofrånkomligen till Sven Nykvists foto i Fanny och Alexander; lika svart och vackert ur ett barnsperspektiv på en dekadent borgerlig miljö.” -Tidningen Kulturen

Joanna Hellgren (född 1981) har en bakgrund som illustratör och bokformgivare, och bodde under några år i Paris. Hennes första bok Mon frère nocturne (Min nattbror) kom ut på det franska förlaget Édition Cambourakis i april 2008 och utsågs till en av årets bästa franska böcker av juryn i seriefestivalen i Angoulême. Frances, som kom ut i Frankrike 2008 och på svenska 2009, nominerades till priset Artémisia, vilket uppmärksammar kvinnliga serieskapare. Frances del 2 utkom i september 2010 och Frances del 3 gavs ut i Sverige sommaren 2012. Senare samma år tilldelades Frances-trilogin Expressens ungkulturpris Heffaklumpen.
Våren 2014 gav Galago ut hennes sex år gamla debutbok Min nattbror på svenska.

Joanna Hellgren har också en hemsida.

”Alla serieintresserade bör fira att ”Min nattbror” äntligen finns tillgänglig på svenska, till exempel med att snarast läsa den och lära känna Jakob, för att få följa med på hans speciella färd mot tioårsdagen.” – Recension av Min Nattbror i Litteraturmagazinet


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Joanna Hellgren här...

Böcker


GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa