Logotyp

Jan & Maria Berglin

”Jag drar mig för att kalla någon för genial, så jag nöjer mig med att utnämna paret Jan och Maria Berglin till Sveriges mest inflytelserika ledarskribenter. Och dessutom skickligaste mikrosatiriker.” -Svenska Dagbladet

Jan Berglin (född 1960) är tecknare och lärare. Han har mottagit flera priser och utmärkelser, bland annat Alf Henrikson-priset 2004 och Albert Engström-priset 2007. Maria Berglin (född 1960) är fritt utövande skribent och konstnär. De är bosatta i Gävle.

I september 2010 kom Berglins femtonde album, Någon ser dig när du petar näsan, samt kalendern Ett sprillans år med Berglins. Samlingsvolymen Bronto Berglin – Samlade serier av Jan & Maria Berglin 1999-2008, utkom i april 2011. En färskvaruupplevelse, deras sjuttonde album utkom i september 2011.

Läs Berglins serier på Svenska Dagbladets hemsida.

Hör Jan Berglins sommarprogram från 2005.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Jan & Maria Berglin här...

Böcker


40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa