Logotyp

David Nessle

(Foto: Kim Flymar)

”Och det är faktiskt ett utsökt hantverk, en intelligent och ettrigt påläst referenshumor med proppfulla teckningar som i sig just liknar ett sorts jam, en oändlig improvisation som är både inåtvänd och sprudlande i sin oförblommerade gränslöshet.” – Svenska Dagbladet

David Nessle (född 1960) är bosatt i Göteborg. Sedan debuten som serietecknare i slutet på 80-talet har han givit ut tre seriealbum. Den skönlitterära debuten skedde 2004 med detektivromanen Döda fallet. I samarbete med Martin Kristenson och Joakim Lindengren gav han ut serietidningen Kapten Stofil, där Den maskerade proggaren (utgiven som album 2010) var ett återkommande inslag.

2005 tilldelades David Nessle Svenska Serieakademins pris Adamsonstatyetten för sina betydande insatser som serietecknare.

David Nessle har också en blogg.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på David Nessle här...

Böcker


GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa