Logotyp

David Nessle

(Foto: Kim Flymar)

”Och det är faktiskt ett utsökt hantverk, en intelligent och ettrigt påläst referenshumor med proppfulla teckningar som i sig just liknar ett sorts jam, en oändlig improvisation som är både inåtvänd och sprudlande i sin oförblommerade gränslöshet.” – Svenska Dagbladet

David Nessle (född 1960) är bosatt i Göteborg. Sedan debuten som serietecknare i slutet på 80-talet har han givit ut tre seriealbum. Den skönlitterära debuten skedde 2004 med detektivromanen Döda fallet. I samarbete med Martin Kristenson och Joakim Lindengren gav han ut serietidningen Kapten Stofil, där Den maskerade proggaren (utgiven som album 2010) var ett återkommande inslag.

2005 tilldelades David Nessle Svenska Serieakademins pris Adamsonstatyetten för sina betydande insatser som serietecknare.

David Nessle har också en blogg.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på David Nessle här...

Böcker


GALAGO #129

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...

Fråga liberalen

Maila era frågor till fragaliberalen@gmail.com