Logotyp

David Liljemark

(Foto: Anna Liljemark)

”Liljemarks stil är ibland litet kameleontisk: oftast naivistisk har han fläckvis kunnat påminna om den klassiske Robert Crumb. I ”Boltzius” har han drivit naivismen till det yttersta” – Dagens Nyheter

David Liljemark, född 1973 i Karlstad och bosatt i Stockholm, debuterade i bokform med Inte ett rätt 1996 och har sedan dess publicerat ett flertal seriealbum. Liljemark har publicerats i en stor mängd tidningar, bland andra DN, NWT, Galago, MegaPyton, Svenska MAD, Dagens ETC och Ordfront Magasin. Han är även verksam som konstnär, filmare och musiker. Våren 2010 visades hans uppmärksammade dokumentärfilm Jakten på Bernhard i SVT. 2009 utkom Boltzius och 2013 kom uppföljaren Boltzius vol 2.

2014 blev han utnämnd till Årets Värmlandsförfattare med motiveringen: ”David Liljemark är en av Sveriges mest produktiva och nyskapande serietecknare. Med serieromanen om helbrägdagöraren Boltzius har han lyft genren till en helt ny nivå. Det är en våldsamt komisk historia, som också är ett fantastiskt kulturhistoriskt dokument – berättad dessutom på värmländska.” – Region Värmland

2018 kom David Liljemark med den karriärsövergripande samlingen David Liljemarks underbara värld. Över 500 sidor med självbiografiska serier, satir, grovkornig humor och egensinniga konstprojekt.

Lyssna på intervjun med David Liljemark i P4 Värmland.

David Liljemarks twitter.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på David Liljemark här...

Böcker


40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa