Logotyp

Alison Bechdel

(Foto: Greg Martin)

”Bechdel har ett lysande språk där man som läsare vill dra ut varje ord, varje konnotation i det längsta – bara för att det är så bra. … Med litterära referenser till William Faulkner, Oscar Wilde, Marcel Proust, queerlitteratur och James Joyce förvandlar Alison Bechdel det torftiga livet till bländande litteratur i seriekostym.” – Tidningen Kultur

Alison Bechdel (född 1960) började föra journal över sitt liv och har sedan dess varit sitt eget livs arkivarie. Hon är skaparen av succéserien Dykes to Watch Out For där hon formulerade the Bechdel test som är ett test för att mäta kvinnorepresentationen i populärkultur. Testet ligger till grund för det svenska initiativet att A-märka filmer som klarar hennes test. Alison Bechdel driver också hemsidan www.dykestowatchoutfor.com. 2009 utkom hennes banbrytande memoar Husfrid som 2010 vann Urhunden-priset för bästa översatta album.

Lååång intervju med Alison Bechdel från Gender Across Borders, våren 2010.


Pressbild

Ladda ned en pressbild på Alison Bechdel här...

Böcker


40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa