Logotyp

Vi håller på med en viktig grej

Sara är elva år och har bara dom tråkiga tv-kanalerna. En kväll visar Bullen en musikvideo med en ny tjej-pop-grupp, och Sara känner att det är precis vad hon längtat efter utan att själv ha vetat om det. Nästa dag skriver hon ”SPICE GIRLS” över hela armen med spritpenna och blir kompis med Rebbe som går i sexan.

Vi håller på med en viktig grej är en självbiografisk serieroman som utspelar sig under den där tiden strax före tonåren, när viljan att bli fri från de vuxnas regler vaknar och det största av allt är vänskapen. Med fullständig tonträff återskapar Sara Hansson en elvaårings värld mot slutet av 90-talet i en liten stad där man kan missbruka Nutella, tjuvåka på bussen med bultande hjärta och skämmas i hemlighet över att man älskar sin mamma mer än sin pappa.

Men framförallt är detta boken om Sara och Rebbe – en tidlös och svindlande vacker berättelse om den orubbliga kärleken till sin bästis.

Pressröster

Magnus Utvik hyllar boken och ger högsta betyg i Gomorron Sverige. Se klippet här (ca 10.40 in i inslaget).

”Läsaren njuter från första rutan till den sista” skriver Liv Beckström i Kommunalarbetaren och ger högsta betyg.

”Det är så mycket som är fint i den här boken. Omslagets foto av en liten Gerri och en liten Mel på mattan i något vardagsrum, teckningarnas spel mellan detaljer och tomma ytor, deras snällvrånga linjer. Den vassa humorn som naglar fast förnumstigheten hos föräldrar och lärare, ställer ut den som en ful fluga.” Jenny Tunedal, Aftonbladet

”Och framför allt är det Sara Hansson sätt att teckna som fångar det där vimmelkantiga gränslandet, med tunna pennstreck skapar hon en rent fysisk känsla av närhet till de där underbart aviga tjejerna som klämmer på sina magar och faller sönder i skratt och i gråt, men alltid med bästisen inom räckhåll”
Jenny Aschenbrenner, Kulturnytt

Klicka här för att komma till Sara Hanssons författarsida

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa