Logotyp

Var ska jag lägga mitt huvud?

Ingenting i min barndom förberedde mig på det liv som blev mitt.

Efter sin uppväxt i Iran under femtio- och sextiotalet flyttar Rakhsha till England med maken för att fortsätta sina konststudier. Hon är kär och vill inget annat än att ha ett tryggt familjeliv men när revolutionen 1979 bryter ut återvänder de till Iran för att hjälpa till att bygga upp landet på nytt. Revolutionen blev inte som de trodde och Rakhsha gör sitt bästa för att upprätthålla det trygga familjeliv hon önskar men politiken och landets totala kaos kommer hela tiden i vägen. Hennes man är aktiv i motståndsrörelsen och till sist blir det för farligt att stanna i landet och de tvingas fly från Iran.

Var ska jag lägga mitt huvud? är en gripande självbiografisk berättelse om hur livet sällan blir som man tänkt sig. Om svårigheterna med att tvingas från ett land och människor man älskar men också om alla utmaningar det innebär att komma till ett land som flykting och försöka bygga upp ett nytt liv.

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Klicka här för att komma till Rakhsha Razani författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #130

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...