Logotyp

Var ska jag lägga mitt huvud?

Ingenting i min barndom förberedde mig på det liv som blev mitt.

Efter sin uppväxt i Iran under femtio- och sextiotalet flyttar Rakhsha till England med maken för att fortsätta sina konststudier. Hon är kär och vill inget annat än att ha ett tryggt familjeliv men när revolutionen 1979 bryter ut återvänder de till Iran för att hjälpa till att bygga upp landet på nytt. Revolutionen blev inte som de trodde och Rakhsha gör sitt bästa för att upprätthålla det trygga familjeliv hon önskar men politiken och landets totala kaos kommer hela tiden i vägen. Hennes man är aktiv i motståndsrörelsen och till sist blir det för farligt att stanna i landet och de tvingas fly från Iran.

Var ska jag lägga mitt huvud? är en gripande självbiografisk berättelse om hur livet sällan blir som man tänkt sig. Om svårigheterna med att tvingas från ett land och människor man älskar men också om alla utmaningar det innebär att komma till ett land som flykting och försöka bygga upp ett nytt liv.

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Klicka här för att komma till Rakhsha Razani författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa