Logotyp

Trygga lilla Sverige

En brevbomb exploderar på ett postkontor i Stockholm 1905. Hösten 1946 sker återkommande bombdåd runtom i huvudstaden. I Helsingborg 1916 sätter en kvinna i system att döda de barn hon fått betalt för att ta hand om. I Luleå 1940 planerar en hemlig kommitté ett terrordåd mot en politisk tidning.

I Trygga Lilla Sverige debuterar Steve Nyberg som serieskapare med sex berättelser från Sveriges inhemska förflutna. Historier från folkhemmet som vi inte vill minnas det. Det är serier i dramadokumentär form om förövare och om samhället som skapade dem. Sverige och svenskarna. Tillsammans visar de motsatsen till magkänslan: Det var inte bättre förr.

Med elegant pennföring och noggrann research återskapar Steve Nyberg dramatiska men ofta bortglömda händelser från Sveriges 1900-talshistoria. Men Trygga Lilla Sverige är mer än bara en seriebok – berättelserna presenteras i varsitt häfte tillsammans med faksimiler av kartor och pressklipp, vykort och ett vishäfte, allt tidstypiskt formgivet och förpackat i en elegant box.

Läs mer om vad boxen innehåller i det här inlägget på Steve Nybergs hemsida!
Gilla Trygga lilla Sverige på Facebook!

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Klicka här för att komma till Steve Nybergs författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #129

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...

Fråga liberalen

Maila era frågor till fragaliberalen@gmail.com