Logotyp

Persepolis (nyutgåva 2015)

Äntligen kommer Marjane Satrapis ständigt efterfrågade självbiografiska serieroman Persepolis i en påkostad nyutgåva. Persepolis är en unik och gripande skildring av Marjane Satrapis egen uppväxt i Iran efter den islamistiska revolutionen. Hennes berättelse innehåller både allvar och humor. Här skildras människor i all sin mänsklighet, men också i sin grymhet. Vi får följa Marji genom barndomen i Iran, utanförskapet i exil i Europa, till de första trevande vuxenåren i hemlandet. Hennes väg går genom krig och diktatur, tonåren i exil till kampen för ett självständigt liv.

Persepolis har sålt i närmare 30 000 exemplar i Sverige, och filmatiseringen från 2007 tilldelades juryns pris på filmfestivalen i Cannes.

Om Persepolis:

”Marjanes värld är större än den egna naveln, och genom henne blir läsarens värld större. Inte enklare, inte mer trösterik. Men större.” Stefan Helgesson i Dagens Nyheter

”Det är fortfarande en av de bästa självbiografiska berättelser jag läst, tecknade eller ej. En anspråkslös historia som egentligen utan att visa några tecken på den ambitionen berättar allt man behöver veta om exilens och främlingskapets dubbelhet, dess frälsning och förbannelse, friheten och otryggheten.” Patrik Svensson i Sydsvenska Dagbladet

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Klicka här för att komma till Marjane Satrapi författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa