Logotyp

Någon ser dig när du petar näsan

Jaha. Du står där i provhytten och kränger på dig ett par för små jeans… ser din bild i spegeln; har jag blivit sådär &%#” tjock sen i vintras, hur är det möjligt, nä det är storlekarna; dom tillverkar allt i Kina nu och kineserna är så &%# små, det är hela saken! Suck! Nåja… fingret letar sig upp i näsborren… ser upp mot spegeln, en kameralins stirrar mot dig; någon ser dig när du petar näsan! Du är inte ensam. Du är aldrig ensam mer. Du är en ruta i en serie som ständigt rullar vidare. Men inte en teveserie. Utan en svartvit, platt &%#” serie. Så har ditt liv blivit. Så kan alla våra liv bli. Och du inser snabbt: din näsa är inte bara din.

I över två decennier har Jan och Maria Berglins stornästa figurer vandrat genom Folkhemssverige. De har fått oss att upptäcka våra landsmän på nytt och gett oss andra infallsvinklar på hur man får fart på en saggig fikarast eller hur man står ut med alla matinköp och trista tevekvällar. Med aldrig sviktande träffsäkerhet och humor fångar de radhusidyllens sanna kärna.

Någon ser dig när du petar näsan är Jan och Maria Berglins femtonde album. Här finns både nya fyrrutingar och ensidesteckningar – dagsfärsk humor som aldrig blir inaktuell.

Läs ett smakprov ur boken här.

Pressröster

”Jag drar mig för att kalla någon för genial, så jag nöjer mig med att utnämna paret Jan och Maria Berglin till Sveriges mest inflytelserika ledar­skribenter. Och dessutom skick­ligaste mikrosatiriker.” Jonas Thente, Svenska Dagbladet

”Jag kastar mig över det nya berglinalbumet på bokmässan. … Sen läser jag Berglins på tåget och skrattar så högt att jag blir generad. … Berglins är obegripligt bra.” Lotta Olsson, Dagens Nyheter

”Helt underbart, kritiskt närskådande av svenskens vardagsliv: aningen skruvat med en något förhöjd verklighetskänsla och en fantasifull komisk överdrift. … Ännu ett mästerverk av de två.” Ingvar Engvén, BTJ

Klicka här för att komma till Berglins författarsida

Boken går att köpas bl.a. HÄRIFRÅN

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa