Logotyp

Kvarteret Kolossen

1989 kom Kvarteret Kniven, en seriebok som samlade Joakim Pirinens digra åttiotalsproduktion. Den sålde slut på rekordtid och trycktes aldrig om. Av Expressens kulturredaktion utsågs den till 1980-talets bästa svenska bok, alla kategorier. Tjugo år senare ger Galago ut Kvarteret Kolossen, en coffeetable- bok i svartaste svart och vitaste vitt, som förutom hela Kvarteret Kniven även innehåller de bästa av Joakim Pirinens serier från 90- och 00-talet.

Dessutom innehåller denna påkostade volym ett rikt extramaterial bestående av aldrig tidigare publicerade serier och bilder. Kvarteret Kolossen ger en nära nog fullständig bild av de många sidorna hos Sveriges främste serieskapare, och är ett perfekt komplement till förra årets succéartade comeback Döda paret och deras ’vänner’.

Klicka här för att komma till Joakim Pirinens författarsida

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #130

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...