Logotyp

Galagokalendern 2018 – Daria Bogdanska

Det har gått fyra år sen jag flyttade hit, men det känns som igår. Nu när en annoying snubbe på festen frågar mig var jag kommer ifrån så svarar jag: Härifrån.

Han tror mig inte. Whatever, det känns redan som om jag föddes här. Och för första gången saknar jag mitt hem när jag reser bort.
Fyra år av aktiv integration. Lärde mig uttala å, uttrycket ”pallar inte” och att man kan ha sås till precis vad som helst.

Fyra år av Gomorron Sverige och knäckemacka, svenskt vemodig musik och umgänge med folk med konstant social ångest, och jag är där. Assimileringsprocessen är komplett: Jag blev deppad jag med.

Nu har jag scorat den sista poängen i det i sociala sammanhanget och slipper de chockade grimaserna när jag kontroversiellt svarar ”det är jättebra!” på frågan ”hur mår du?”.
Äntligen är svaret: Jag är trött jämt, jag vill sjukskriva mig, jag kan inte hänga idag för jag har bokat tvättid. Nu kan jag bli en riktig konstnär, nu lider jag med dig, Sverige!

Denna kalender är för dig, så vi åtminstone kan lida tillsammans under det spännande året 2018.

 

Klicka här för att komma till Daria Bogdanskas författarsida.

40-ÅRSFEST!

Köp biljetter till jubileumsfesten! Mattias Alkberg och Södra Sverige spelar.

Läs mer

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa