Logotyp

En färskvaruupplevelse

Våren 2011, en lokal stormarknad, doften av kyldiskar som går på högvarv, reklamskyltar som gungar tungt i taket, lysrörsljuset som flimrar över inplastad korv och så ett plakat som säger:

Ursäkta röran. Vi bygger om vår färskvaruavdelning så att du som kund får en mycket bättre färskvaruupplevelse.
Janne skrattar högt när han ser den. ”Färskvaruupplevelse”, upprepar han. ”Är det inte bra? Vilken underbar känsla det måste vara! Att uppleva själva färskheten, det går på ett mycket djupare plan liksom.” För bland engångsgrillar och balar med kattströ föds inte bara frustration över en ekonomisk tillväxt som tycks utmynna i ännu fler smaker på tacosåsen, ännu fler varianter av mineralvatten och chips, utan också ett alldeles nytt språk…
”Nästan religiöst…”
”Nä, det vore att gå för långt, det är ren njutning det handlar om, att känna doften av en bit getost, en tysk skinka eller norrländsk älgkorv.”
”Sublimera mera på stormarknaden!”
”Sinnenas delikatessdisk.”
”Man äter också med ögonen…”
”Urk, då sitter inte jag kvar vid samma bord, det kan jag säga!”
”Försök vara lite mer öppen för förändringar!”
”Jag gillar korv och makaroner.”
”Jag vet…”

Detta är Jan och Maria Berglins sjuttonde album. Med en massa nya teckningar, denna gång delvis i färg, är det något så unikt som en färskvaruupplevelse helt utan bäst före-datum.

Klicka här för att komma till Berglins författarsida

Boken kan köpas bl.a. HÄRIFRÅN

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #129

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...

Fråga liberalen

Maila era frågor till fragaliberalen@gmail.com