Logotyp

Döda paret och deras "vänner"

Döda paret är två små dockor i sadomasochistiska dräkter som bor i Sverige. De har hur mycket pengar som helst. De är absolut inte lyckliga. Dessa båda nya seriefigurer fungerar som värdfolk och ledmotiv genom Joakim Pirinens nya seriealbum, där kortare och längre serier avlöser varandra. Indianöverfall, julhälsningar och medeltida moraliteter blandas med Pirinens tidigare seriefigurer.

Tecknaren själv figurerar också, iförd endast ett höftskynke.

Som extra bonus ingår en tecknarskola som börjar på atomnivå och slutar på atombombsnivå.

”När man försöker beskriva Pirinens värld tvingas man leta efter ord som ännu inte finns. Man kan försöka låna från fysiken och tala om kvantmoral och strängestetik, men i slutändan är det alltid bäst att läsa själv. Så något skumt är det med Joakim Pirinen. Det är helt enkelt alldeles för bra, och jag tycker det är på tiden att någon står upp och säger det.” – Jonas Thente, Aftonbladet

”Jag vet att jag borde komma med åtminstone några invändningar, då seriös kritik inte kan bestå av enbart beröm, men jag har svårt att finna något som verkligen biter på den här boken. […] I Döda paret och deras ‘vänner’ har Joakim Pirinen lyckats med konststycket att överträffa den forne giganten Joakim Pirinen. Finare betyg kan man inte få. I alla fall inte om man heter Joakim Pirinen.” – Anna Hallberg, DN

Klicka här för att komma till Joakim Pirinens författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

TITELN ÄR SLUTSÅLD

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa