Logotyp

Den maskerade proggaren

Yuppien och festprissen Jarl Sandberg stöter efter en vild fest på Karl Marx spöke. Spöket anklagar honom för att leva ett innehållslöst liv och ger honom krafter att bli ett dialektiskt redskap för den första Internationalen – Jarl Sandberg förvandlas till Den maskerade proggaren, som svär att viga sitt liv åt världsrevolutionen!

Den maskerade proggarens stora röda är både en satir över och en hyllning till 68-vänsterns ideal. Proggaren representerar en ideologi som ansåg sig vara historiens avantgarde men numera framstår som bakåtsträvande och reaktionär. I mötet med vår samtid blir Den maskerade proggaren en påminnelse om en tid som flytt och vars ideal glömts bort men kanske behövs. Samtidigt är det stor humor.

David Nessle skapar en samling absurda berättelser där tidsepoker och personöden – verkliga liksom påhittade – ohämmat tumlas runt.

PRESSRÖSTER

”Det är ovanligt med en serie så otvunget sprungen ur skaparglädje och med ett så medryckande uppsluppet underhållningsvärde som David Nessles muskulöse skogsproggare med Gustav Vasa-frisyr i superhjältetappning.” – Dagens bok

Boken går att köpa bl.a. HÄRIFRÅN

Klicka här för att komma till David Nessles författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

GALAGO #130

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

I Drottningen i kassan analyserar butiksarbetaren Erika Petersson servicebegreppet, kunderna och deras beteenden på ett lika avslöjande som roligt sätt.

Läs mer...

Prenumerera

Bra journalistik kostar - men det gör Galago också.

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får en hel del extra saker också...

Kolla här...