Logotyp

August in June

”Jag fick aldrig lika roligt med mina klasskompisar som jag hade med August. Det var bara vanliga barn.”

Det är 90-tal i Stockholm och Alice och August är bästa vänner. De möts genom sina föräldrar, som alla ingår i en krets av Dramatenfolk, tv-profiler och musiker. Under de fina middagarna i Augusts föräldrars Östermalmsvåning och midsommarfesterna i Alices barndomshem bygger de en egen förtrollad värld, där vuxna inte är välkomna och andra barn blir brutalt bortkörda. En värld som bara blir mäktigare av att de inte ses så ofta.

Den gåtfulle, brådmogne August sätter sin prägel på hela Alices uppväxt men allt får ett abrupt slut när hans familj flyttar till USA och den sårade Alice gör ett oförlåtligt misstag. Barndomen tar slut, magin förbyts i tonårsuppror, äckel och död. Vänkretsen från midsommarfesterna sprids för vinden, och August in June blir ett bitterljuvt rekviem över en förlorad värld.

I August in June möts för första gången den svenska självbiografiska serietraditionen och den japanska mangastilen. Resultatet blir en känslig, magisk realism, på samma gång välbekant och fullständigt unik.

Läs mer om Alice Engströms arbete med boken på August in June-bloggen!

Klicka här för att komma till Alice Engströms författarsida

Ladda ner högupplöst omslagsbild här…

TITELN ÄR ÄNNU EJ UTKOMMEN

GALAGO #134

Nytt nummer ute! Köp den i butiken eller prenumerera!

Läs mer...

Ny bok

Festens charmigaste tjej av My Palm

Läs mer

Ny bok

Einsteins nya fru
-tjockare och snyggare

Läs mer...

Prenumerera

Galago är något av det finaste en människa kan unna sig själv eller någon i sin omvärld. Och vet du? Tecknar du en prenumeration på Galago så får du en bok på köpet!

Kolla här...

Drömmen om Europa

Fabian Göransons pod om Europas kris. Roligare än det låter! I höst kommer seriereportaget om resan Fabian gjorde sommaren 2017.

Drömmen om Europa